Houten achteropbouw terug gemonteerd

 Daan aan het werk

De van eikenhout gemaakte achterbouw van onze brandweerford 1937 is inmiddels weer volledig terug gemonteerd. Na demontage is het hout met behulp van o.a. glasscherven volledig kaal geschraapt en daarna geschuurd. Dit moest voor een groot deel ook handmatig gebeuren. Wij hebben er bewust voor gekozen om het hout te laten zoals het was. Dus met scheuren, butsen, beschadigingen (bijv. uit de 2e wereldoorlog), weerplekken enz. Het is en blijft een oude auto uit 1937 en dat mag je best zien. Het terug monteren hebben wij zoveel mogelijk met de originele scharnieren en schroeven gedaan. Alles met de hand schoongemaakt en ontdaan van corrosie. Er wordt bij de gehele restauratie geen enkele moderne (kruiskop of torkx) schroef gebruikt. Het resultaat mag er zijn!