De motor draait als een naaimachientje

De V8 Ford motor, welke toen 85 PK sterk was (dat zou nu wel anders zijn) is door onze vrijwilliger Andre van Eenennaam volledig nagekeken. De ontsteking werd vernieuwd, de bobine verplaatst, de carburateur gereviseerd, de systemen gespoeld, nieuw olie en filters, kleppen bekeken enz. enz. Toen het moment van starten en jawel hoor! Na vele jaren stilstaan en af en toe pruttelen kwam de V8 weer tot leven en hoe! De motor draaide als een naaimachientje en volledig trillingvrij! Weer een stap dichterbij het eindpunt van deze restauratie.
Onze vrijwilliger Sjaak Vermeulen heeft de motor helemaal in de verf gezet en ook de versnellingsbak en cabinedelen weer van een nieuwe laag verf voorzien. Daar waar mogelijk hebben wij het originele Ford blauw uit die tijd gebruikt. Het resultaat is mooi geworden.