December 2013

Vandaag kregen wij van onze bank een prachtig rekeningafschrift! De personeelsvereniging van de Stadsgewestelijke Brandweer heeft 50% van haar eindsaldo gestort op onze rekening. De andere helft is geschonken aan de Stichting Magirus 1931. Dit is het gevolg van het opheffen van de personeelsvereniging. De algemene ledenvergadering heeft in de opheffingsvergadering besloten om het restsaldo te verdelen over de twee stichtingen die de historische auto’s van Middelburg en Vlissingen restaureren en beheren. Dit geeft een positieve financiĆ«le opkikker, waardoor de restauratie vrijwel zeker tot een goed einde gebracht kan worden.

Wij zijn ook de firma Poortvliet Brandbestrijding zeer dankbaar voor de sponsoring die wij mochten ontvangen

Onze Ford is nog verder gestript, de cabine is helemaal kaal. Bank en rugleuning, benzinetank, bodem, dashboard, deuren, houten frame………..alles gedemonteerd. Alle onderdelen moeten kaal gemaakt worden. soms zitten er 7 lagen verf op. Een flink karwei dus. Wij zoeken nog naar een goede lokatie om (zelf) te kunnen stralen met bijvoorbeeld glasparel.

De firma Joosse Interieurs in Arnemuiden had beloofd om het opnieuw bekleden van de zitting en rugleuning van de bank voor haar rekening te nemen. Inmiddels liggen deze onderdelen bij Joosse Interieurs in Arnemuiden. Daar zal alles worden gerestaureerd en worden voorzien van nieuwe lederen bekleding die toch een “oude”uitstraling heeft

In januari 2014 weer vol goede moed verder. Wij willen weer met een zo compleet mogelijke auto deelnemen aan Rescue Vlissingen in de zomer van 2014.